Condyline

Mikä on Condyline?

Condyline on lääke, jota käytetään kondyloomien eli ihmisen papilloomaviruksen (HPV) aiheuttamien sukupuolielinten syylien hoitoon. Condyline sisältää vaikuttavana aineena podofyllotoksiinia, joka estää syylien kasvua ja lisääntymistä.

Osta nyt

Condylinea käytetään seuraavissa indikaatioissa:

 • Genitaalisyylien hoito
 • Eksternien syylien hoito
 • Muut podofyllotoksiinille herkät ihon sairaudet

Taudin syyt

SyyKuvaus
Ihmisen papilloomavirus (HPV)Yleisin syy. Yli 100 erilaista HPV-tyyppiä on olemassa, joista monet voivat aiheuttaa syyliä.
SukupuoliyhteysHPV voi levitä seksuaalisen kontaktin kautta.
IhokosketusHPV voi levitä ihokosketuksen kautta, esimerkiksi yleisissä suihkuissa tai uima-altaissa.
SynnytysHPV voi levitä äidiltä lapseen synnytyksen aikana.

Condyline 5 mg/ml liuos iholle

Condyline on saatavana 5 mg/ml liuoksena, joka levitetään suoraan iholle. Se on tarkoitettu paikalliseen käyttöön eikä sitä tule niellä tai levittää limakalvoille. Käyttö on yleensä helppoa ja vaivatonta.

Miten se toimii?

Condyline, tai sen aktiivinen ainesosa podofyllotoksiini, toimii sitoutumalla mikrotubuluksiin, solujen rakenteellisiin proteiineihin. Tämä estää solun jakautumisen ja aiheuttaa solukuoleman. Yksinkertaisesti sanottuna, se estää syylien kasvua aiheuttamalla niiden solujen kuoleman.

Muut hoitomuodot

HoitomuotoKuvaus
Paikalliset lääkkeetKuten Condyline, imikimodi, ja trichloroetikkahappo, jotka aiheuttavat syylän solujen kuoleman.
JäädytysKäytetään nestemäistä typpeä syylän tuhoamiseksi.
LeikkausSuurten tai sitkeiden syylien poisto.
LaserhoitoKäytetään polttamaan pois syyliä.
ElektrokauterisaatioKäytetään polttamaan pois syyliä sähkövirran avulla.

Annostus ja käyttöohjeet

 1. Pese kädet huolellisesti ennen ja jälkeen lääkkeen levittämisen.
 2. Levitä Condyline-liuosta suoraan syylälle ohuena kerroksena kahdesti päivässä (aamulla ja illalla) kolmen peräkkäisen päivän ajan.
 3. Pidä neljä päivää taukoa ja toista tarvittaessa hoito.
 4. Älä käytä Condylinea enemmän kuin kolme hoitokertaa peräkkäin.

Condyline apteekista

Kuinka osta Condyline verkossa

Condyline on reseptilääke, joten sen hankkiminen edellyttää lääkärin määräämää reseptiä. Voit ostaa Condylinea verkkoapteekista seuraavasti:

 1. Varaa aika lääkärille ja pyydä resepti Condyline-lääkkeelle.
 2. Etsi luotettava verkkoapteekki.
 3. Lähetä resepti verkkoapteekkiin ja täytä tarvittavat tiedot.
 4. Maksa ostoksesi ja odota toimitusta kotiisi.

Apteekkien tarjoama tuki ja neuvonta

Apteekit voivat tarjota tukea ja neuvontaa Condylinen käytöstä. Kysy rohkeasti lisätietoja apteekista tai ota yhteys lääkäriin.

Osta ilman reseptiä

Tätä lääkettä, joka sisältää podofyllotoksiinia, ei saa ostaa ilman reseptiä johtuen sen potentiaalista haittavaikutuksista ja erityisistä käyttörajoituksista. Lääkkeen virheellinen käyttö voi johtaa vakaviin seurauksiin, kuten ihovaurioihin tai yleisiin sivuvaikutuksiin, jos sitä imeytyy suurina määrinä. Lisäksi on tärkeää, että lääkäri arvioi, onko tämä lääke sopiva ja turvallinen potilaalle. Lääkäri voi myös antaa ohjeita lääkkeen oikeasta käytöstä ja annostelusta.

Vaikka reseptilääkkeet ovat usein tehokkaimpia genitaalisyylien hoidossa, on olemassa myös joitakin itsehoitolääkkeitä. Nämä vaihtoehdot eivät kuitenkaan ehkä ole yhtä tehokkaita kuin reseptilääkkeet:

 1. Verrukasidi: Tämä on itsehoitolääke, joka sisältää salisyylihappoa ja jota voidaan käyttää pienien syylien hoitoon.
 2. Jäätymistuotteet: Jotkin kaupat myyvät tuotteita, jotka jäädyttävät syylät, samankaltaisesti kuin lääkärin suorittama jäädytys.
 3. OTC-voiteet ja -geelit: Jotkut voiteet ja geelit, jotka sisältävät aineita kuten salisyylihappoa, voidaan ostaa ilman reseptiä.

Huomioi, että vaikka nämä tuotteet ovat saatavilla ilman reseptiä, on aina suositeltavaa keskustella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen niiden käyttöä. Lisäksi itsehoito ei välttämättä ole tehokasta, ja lääkärin tulisi tutkia kaikki pitkittyneet tai vakavat oireet. Käsikauppalääkkeiden tehokkuus on yleensä alhaisempi. Tämä johtuu siitä, että niiden vaikutus kehoon on paljon vähäisempi. Tämä on yksi syy siihen, miksi niitä myydään reseptivapaasti.

Condyline-hinnat

Hinta eri apteekeissa

Tämä on sellainen lääke, joka kannattaa ehdottomasti ostaa, jos lääkäri on määrännyt sen. Sen hinta tavallisissa apteekeissa ja verkkoalustoilla ei ole niin korkea, että se haittaisi hoitoa. Kun ostat verkosta, hintaan sisältyy (lääkkeen lisäksi) suosituksia antavan lääkärin palvelut ja resepti sekä nopea toimitus. Tämä houkuttelee monia potilaita, koska tavalliset apteekit eivät pysty tarjoamaan näin laajaa palveluvalikoimaa.

Mahdolliset alennukset ja tarjoukset

Lääkkeiden alennukset ovat harvinaisia. Yleensä ainoa luotettava ja turvallinen tapa säästää rahaa on ostaa suuri paketti. Jos olet kiinnostunut saamaan korvausta hoidosta, voit aina kysyä lääkäriltäsi sosiaalivakuutusmääräyksistä.

Vasta-aiheet ja varotoimet

Tämä aktiivista ainesosaa podofyllotoksiinia sisältävä lääke ei sovellu kaikille, ja seuraavat ovat vasta-aiheita tai varotoimia sen käytölle:

 1. Allergia podofyllotoksiinille: Yksilöillä, jotka ovat yliherkkiä tälle ainesosalle, ei tule käyttää tätä lääkettä.
 2. Raskaus: Tämän lääkkeen käyttö raskauden aikana on vasta-aiheista, sillä sen on todettu aiheuttavan sikiölle haittaa.
 3. Imetys: Tämän lääkkeen käyttö imetyksen aikana on vasta-aiheista, sillä ei ole tiedossa, siirtyykö se rintamaitoon.
 4. Vaurioitunut iho: Tätä lääkettä ei tulisi käyttää vaurioituneelle, haavoittuneelle tai tulehtuneelle iholle.
 5. Suuret hoitoalueet: Tätä lääkettä ei tule käyttää suurille ihoalueille, koska se voi johtaa yleisiin sivuvaikutuksiin lääkkeen imeytymisen vuoksi.
 6. Lasten ja nuorten hoito: Tämän lääkkeen turvallisuutta ja tehokkuutta alle 18-vuotiaiden hoidossa ei ole varmistettu.
 7. Muut lääkkeet: Tämän lääkkeen yhteisvaikutukset muiden lääkkeiden kanssa voivat olla haitallisia. Aina on tärkeää ilmoittaa lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle kaikista muista käytössä olevista lääkkeistä.
 8. Alkoholin käyttö: Alkoholin käyttöä on vältettävä hoidon aikana, koska se voi ärsyttää hoitoalueita ja pahentaa sivuvaikutuksia.

Condylinen haittavaikutukset

Yleiset haittavaikutukset

Condylinen yleisiä haittavaikutuksia ovat:

 • Ärsytys tai punoitus hoidetulla alueella
 • Kutina
 • Kirvely
 • Kipu
 • Haavaumat

Harvinaisemmat haittavaikutukset

Harvinaisempia haittavaikutuksia ovat:

 • Turvotus
 • Päänsärky
 • Huimaus
 • Pahoinvointi

Mitä tehdä haittavaikutusten ilmetessä

Jos sinulla ilmenee haittavaikutuksia, keskustele lääkärin kanssa. Joissakin tapauksissa haittavaikutukset saattavat vaatia lääkityksen lopettamisen tai annoksen muuttamisen.

Usein kysytyt kysymykset 

Voiko Condylinea käyttää raskauden tai imetyksen aikana?

Condylinea ei suositella käytettäväksi raskauden tai imetyksen aikana. Jos olet raskaana, suunnittelet raskautta tai imetät, keskustele lääkärin kanssa ennen Condylinen käyttöä.

Kuinka kauan Condyline-hoito kestää?

Condyline-hoito kestää yleensä 3–4 viikkoa, mutta hoitoaika voi vaihdella yksilöllisesti. Seuraa lääkärin antamia ohjeita ja käy tarvittaessa kontrollikäynnillä.

Onko Condyline saatavilla ilman reseptiä?

Condyline on reseptilääke, eikä sitä ole saatavilla ilman reseptiä.

Miten Condylinea säilytetään?

Säilytä Condyline huoneenlämmössä (15–25 °C) ja suojattuna valolta. Älä säilytä lääkettä kylpyhuoneessa tai muussa kosteassa tilassa.

Voiko Condylinea käyttää samanaikaisesti muiden lääkkeiden kanssa?

Jos käytät muita lääkkeitä, keskustele lääkärin kanssa ennen Condylinen käyttöä. Jotkut lääkkeet saattavat heikentää Condylinen tehoa tai aiheuttaa haittavaikutuksia.